23 Temmuz 2013 Salı

Çiçeklerin Anlamı

Bugün google'a çiçeklerin anlamları anahtar kelimesini yazın ve birbirinin kopyası olan onlarca yazı göreceğinizin garantisini veririm. Hem de tüm maddi varlığım üzerine.

Bu kopya yazılar hayatınız boyunca göreceğiniz en ruhsuz yazılardan bir tanesidir. Zira her nesne kişinin kendi yaşantısı, anlam dünyası sonucu şekillenir.

Bugün aşkın ve sevginin sembolü olan çiçek malumunuz güldür. Ancak bu sevgilinize papatya götürmeyeceğiniz, annenize gül götürmeyeceğiniz anlamına gelmez, gelmemeli.

Çiçeklerin anlamları, kime hangi çiçek gider konusundaki fikirler toplumun genel bir kanısıdır. Yani nedir, hastaya kır çiçeği gider, sevgiliye gülün bütün renkleri gider -tabii beyaz gül ayrılık, kırmızı aşk falan onlara hiç girmiyorum bile- terfi edene saksıda çiçek gider gibi. Yanlış mıdır? Tabii ki hayır. Kullanım alanına da bakmak gerekir. Terfi eden birisine saksıda çiçek gönderin ki işyerinde, masasında kullansın. Değil mi?

Evet, genel olarak hangi çiçeğin hangi anlama geldiği ile ilgili şöyle bir kanı vardır:

Çiçeklerin Anlamı


Ağlayan gelin çiçeği: İsyan demekmiş. Hayata ve beraberinde getirdiği sıkıntılara isyan anlamı varmış. Uzak durmak gerek. :)

Yasemin: Aldığımız kişiye güzelsin ve çekicisin demekmiş.

Yenibahar: Acını paylaşıyorum. Sanırım yenibahar adıyla da alakalı olabilir.

Kırmzıı Gül: Malumunuz, renginin de ihtişamıyla, aşkı ve tutkuyu temsil ediyor. Sırılsıklam aşığım demek.

Beyaz gül: Kimilerine göre ayrılığı temsil etse de kesinlikle beyaz masumiyetin simgesidir. Beyaza baktığınız zaman temizliği, saflığı görürsünüz. Beyaz gül çiçeği de masumiyeti simgeler.

Sarı gül: Sarı rengi tabiaatta genel olarak hüznü simgeler. Mesela sonbaharın rengi sarıdır. Yaprakların sararması, otların sararması. Tabiat kendi içine çekilecektir. Bu da insanda hüzün doğurur.

Karanfil içtenliği temsil eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder