26 Temmuz 2013 Cuma

En Güzel Saksı Çiçekleri


Merhabalar, sizlere bu yazımızda saksı çiçekleri hakkında bilgi vermek istedik. Peki, nedir bu saksı çiçekleri. Ne işe yarar?

Bildiğiniz gibi bu tür işler biraz merak ve hobiyle alakalıdır. Evlerinizde boş vakitlerinizi böyle etkinlikler veya hobiler gerçekleştirerek zaman geçirebiliriz. Hem böylece evimizi bu tür bir hobi ile daha canlı daha şık bir hale getirebiliriz. Yalnız bu tür bir hobinin küçük bir tehlikesi vardır. Eğer böyle bir hobi ile uğraşıyorsanız lütfen uyuduğunuz odada bu tür bir uygulamayı  kesinlikle gerçekleştirmeyin. Çünkü bildiğiniz üzere bitkiler geceleri karbondioksit ve böyle bir durumda yattığınız yerde zehirlenebiliriz. Bu yüzden yattığımız odada bitki tutmamaya özen gösterelim.



Saksı çiçeği türleri

Afrika menekşesi çiçeği

Bu bitki eğer uygun şartlar ve ortam sağlanırsa 12 ay boyunca çiçek açabilirler. Afrika menekşesi çok ışıktan hoşlanmaz gölgeli ve hafif ışıklı ortamları severler. Ayrıca nemli ortamı çok severler. Eğer Afrika menekşesi gibi bir bitkiniz var ise gübrelemenizi öneririz çünkü 12 ay boyunca çiçek açtığı için besine ihtiyaç duyarlar.

Not: Afrika menekşesi çok hassas bir bitkidir çok dokunmamaya özen gösteriniz.

Aslanağzı çiçeği

Bu tür bir bitkiyi bahçenizde veya balkonlarınızda tercih edebilirsiniz. Rengârenk açarak bulunduğunuz ortama ayrı bir hava katar. Bu bitki güneşli yerleri kumlu ve kireçli toprakları severler. Tohum ile çoğalırlar.

Açelya Çiçeği

Değişik renklere sahip süslü mü süslü bir bitkidir. Bu bitki sıcak ve soğuk havayı sevmemektedir. 25c bu bitki için ideal bir koşuldur. Işığı çok sevmez, ayrıca bu tür bitkiniz varsa rüzgârlı ortamda bulundurmamayı özen gösterin rüzgârlı ortamları hiç sevmezler.

Kadife Çiçeği

Kadife çiçeği uzun ömürlü ve yaz bitkisidir. Bakımları çok kolaydır. Eğer uygun şartlar sağlanırsa yaz başından sonbahara kadar çiçek bulundurabilirler. Her ne kadar bahçe gibi yerlere dikilse de aslında saksı bitkisidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder